Blauwtjes

De afgelopen weken wat blauwtjes kunnen fotograferen, heb op verschillende tijdstippen van de dag foto’s gemaakt waardoor je mooi het verschil kan zien qua licht.

Deze zijn ’s ochtends gemaakt, waarbij ik bij de eerste de vlinder met een reflectiescherm de zon heb afgedekt terwijl de achtergrond nog mooi door het zonnetje wordt beschenen.

Overdag vond ik een parend stelletje, hier kun je al zien dat het licht wat harder is.

En deze 2 zijn van ’s avonds.

5 reacties

 1. Helma zegt:

  Hoi Ralph,

  zet je dat reflectiescherm dan voor of achter de vlinder? Ik bedoel eigenlijk: Hoe werkt dat met een reflectiescherm??

  Je serie zelf vind ik echt ontzettend mooi waarvan de paring in foto 3 natuurlijk het hoogtepunt is.

  Groetjes, Helma

  • Ralph zegt:

   Thnx Helma, het reflectiescherm heb ik tussen de zon en de vlinder geplaatst, in dit geval dus puur gebruikt om de zon tegen te houden en de vlinder in de schaduw te zetten. Je kan zo’n reflectiescherm ook mooi gebruiken om bv schaduwpartijen op te lichten of juist om het licht warmer te maken. Heb er 1tje van 30cm doorsnee met verwisselbare hoesje met goudkleurige, zilverkleurige, witte kant. Het is handig om mee te nemen en ik heb niet groter nodig bij macrofotografie.

   • Helma zegt:

    Oké… nu snap ik het. Ik las het wel meer maar had er eigenlijk geen idee van hoe en wat (stom hé). En eerlijk gezegd ben ik er nog niet helemaal uit. Je zegt dat je het scherm plaatst tussen de vlinder en de zon in, dus dat fotografeer je ook tegen de zon in neem ik aan, anders kun je hem er niet tussen zetten toch? Of loop ik nou te brallen?

    • Ralph zegt:

     De zon stond hier achter mij en scheen gewoon op de vlinder, door dus het schermpje, buiten beeld, ervoor te houden was alleen de vlinder in de schaduw en de achtergrond niet, hoop dat het nu een beetje duidelijk is.

 2. Ook weer een hele mooie serie, Ralph. Het subtiele in je foto’s waardeer ik altijd erg. De 2e foto vind ik wat minder door het toch wel harde licht, waardoor ook de achtergrond rommeliger wordt. Maar de andere zijn super. Groetjes, Joke

Reacties zijn gesloten.