Paddestoelen

Je merkt aan veel dingen dat de herfst er weer aankomt, dus maandag het bos ingeweest om eens te kijken of er al veel paddestoelen stonden.
Ik vind het toch altijd lastig om paddestoelen een beetje aantrekkelijk te fotograferen, maar ik ben zelf wel tevreden met deze foto’s.

D90 – ISO200 – 180mm – F/3.8 – 1/125e vanaf statief.
D90 – ISO200 – 180mm – F/3.5 – 1/60 vanaf statief.

Ik vind het zelf altijd wel mooi om de achtergrond een beetje mooi egaal te krijgen waardoor het onderwerp er vaak wat mooier uitspringt, zo ook bovenstaande foto’s van een Mycena en een rodekoolzwam. De camera plat op de grond zodat je mooi op ooghoogte komt en dan een beetje draaien totdat je een mooie achtergond hebt.

 Voor je achtergrond kan je ook een beetje spelen met het licht wat door de bladeren heenschijnt  waardoor je van die mooie lichtbolletjes krijgt.

D90 – ISO200 – 180mm – F/3.8 – 1/80e vanaf statief. 

Dit groepje stond op een stammetje waardoor ik er mooi een beetje onder kon komen.

D90 – ISO200 – 180mm – F/4 – 1/80e

Met de bovenstaande foto kon ik de paddestoelen mooi in de spotlights zetten.

Al met al een leuke middag gehad met het fotograferen van paddestoelen, lekker in je uppie door het bos struinen en genieten van de natuur.

 

Eén reactie

  1. Ik kan me zo goed voorstellen dat je er van genoten hebt om deze serie te maken, Ralph. En als je dan thuis op de pc ziet hoe mooi die geworden is (op je camera zie je dat toch minder goed, vind ik) dan kun je daar helemaal blij van worden. Wat een fantastische serie heb je hier weer laten zien. Ik heb ‘m een paar maal bekeken en vind ze stuk voor stuk geweldig. Foto 2 is mijn favoriet. Groetjes, Joke

Reacties zijn gesloten.